Het Grote Straatberaad

Het Grote Straatberaad

HomeHet Grote Straatberaad
Op zondag 13 september vindt in Nijmegen Het Grote Straatberaad plaats. Dat is een volksvergadering vanuit je eigen straat over het klimaat. Met liveoptredens, inspirerende hulplijnen en video’s. En dat alles coronaproof, vanuit de veilige omgeving van je voordeur, balkon of tuin. Meld je snel aan als straatcoach of straatomroeper.

Foto: Jaap Scheeren

Het interactieve programma is voor iedereen, of je nu veel weet over het klimaatvraagstuk of weinig, voor jong en oud, voor doeners en praters. Elke straat heeft een straatcoach en een straatomroeper die samen in hun eigen straat een volksvergadering opzetten en leiden. Als straatcoach weet je minimaal tien huishoudens (groot of klein) in je eigen straat te motiveren om mee te doen en heb je de regie tijdens de dag. Als straatomroeper help je de straatcoach en presenteer je de middag door een megafoon aan de hand van een kant-en-klaar script. Je hebt lef en kunt improviseren. Natuurlijk word je heel goed voorbereid en gebrieft en krijg je een do-it-yourself pakket met allerlei kleurrijke materialen.

Het Grote Straatberaad is onderdeel van het LUX-festival Warming Up: Nimma aan zee dat in het teken staat van klimaatverandering en -adaptatie.

Info en aanmelding: duurzaamheidscafenijmegen.nl