HomeDe organisatie
Programma
commisie

ZO GROEN KAN HET ZIJN

Harriët Tiemens

Wethouder Financiën, Duurzaamheid, Groen en water, Mobiliteit

Cathy van Beek

Lid Raad van Bestuur Radboudumc, Lid Raad van Toezicht Hersenstichting, MVO-ambassadeur zorg

Antoine Driessen

Directievoorzitter Rabobank Rijk van Nijmegen, Voorzitter Rijk van Nijmegen 2025, lid Economische Raad

Margot Ribberink

Klimaatdeskundige, bioloog en weervrouw, bestuurder Green Capital Challenges

Michiel Scheffer

Gedeputeerde Economie, Onderwijs, Europa bij Provincie Gelderland

Joszi Smeets

Mede-oprichter Food Hub, initiatiefnemer Youth Food Movement

Onze organisatie

European Green Capital is een initiatief van de Europese Unie. De Gemeente Nijmegen vult het programma voor 2018 in, samen met heel veel partijen uit de stad. En samen met de Provincie Gelderland en de Green Capital Challenges als founders. Samen zijn we eigenaar en dat drukken we ook uit in onze organisatie.

Programmacommissie

De projectorganisatie voor Nijmegen Green Capital bestaat uit een bestuurlijk en een uitvoerend deel. Het bestuurlijke deel is de Programmacommissie van overheid, bedrijfsleven, kenniswereld en groene beweging. Deze commissie wordt gevormd door Harriët Tiemens (wethouder gemeente Nijmegen), Michiel Scheffer (gedeputeerde provincie Gelderland), Cathy van Beek (Radboudumc), Margot Ribberink (Green Capital Challenges), Antoine Driessen (Rabobank & Economische Raad) en Joszi Smeets (Food Hub). Verder is er een Raad van Advies met belangrijke partners, sponsors, opinieleiders en ambassadeurs van het groene gedachtengoed.

Projectbureau

Voor de uitvoering richtten we Projectbureau EGC2018 in, dat de communicatie, het eventmanagement, het relatiebeheer en de sponsorwerving van Nijmegen Green Capital regisseert. Verschillende ‘producenten’ uit de stad zijn betrokken bij de Grote Opening, de Green Week en allerlei grote en kleine evenementen. Kenmerkend is de aanstekelijke samenwerking binnen ons netwerk. Dat geldt voor 2018 en wat ons betreft nog lang daarna.

Onze organisatie

ALLE EVENEMENTEN!

PARTNER OF SPONSOR WORDEN?