Heyendaal Duurzaam Bereikbaar

Heyendaal Duurzaam Bereikbaar

HomeGroen doenHeyendaal Duurzaam Bereikbaar

Hoe leid je 50.000 reizigers in goede banen? Campus Heyendaal staat iedere dag voor deze uitdaging. Volle bussen, volle treinen, volle fietspaden en volle wegen: dat voorkom je natuurlijk het liefst. Daarom hebben een aantal partijen in het gebied de koppen bij elkaar gestoken om de campus bereikbaar te houden. Tijd voor nieuwe maatregelen!

Belangrijkste oorzaak van de drukte richting de campus is dat veel mensen op hetzelfde tijdstip reizen. Als eerste gaan universiteit en hogeschool daarom vanaf september 2018 de collegetijden spreiden. Een unicum in Nederland! En dat is niet alles: door deelauto’s, deelfietsen en een nieuwe carpool-app faciliteren we nieuwe manieren van reizen. De deelfietsen zijn straks op een aantal punten beschikbaar en kunnen ook makkelijk via een app worden meegenomen. Tot slot worden er ook een aantal verkeersknelpunten aangepakt en wordt kritisch gekeken hoe station Heyendaal de reizigers beter kan bedienen.

Wil je meer over het project weten? Dan kun je contact opnemen met Rob Remie, projectleider bij de gemeente Nijmegen: r.remie@nijmegen.nl.