Groene Vrijdag keert terug op 11 oktober 2019

Groene Vrijdag keert terug op 11 oktober 2019

HomeGroene vrijdagGroene Vrijdag keert terug op 11 oktober 2019

Samen doen, leren, beleven!

Heb jij ook zo’n goede herinnering aan Groene Vrijdag, de afsluiting van Nijmegen European Green Capital 2018? Of heb je de dag waarop we de handen uit de mouwen staken om Nijmegen schoner en groener te maken gemist? Dan is er op vrijdag 11 oktober een herkansing, want dan vindt Groene Vrijdag 2019 plaats. Een jaarlijks terugkerende dag, als legacy van Nijmegen European Green Capital.

Op Groene Vrijdag, de dag ná de Dag van de Duurzaamheid, vragen we scholen, partners, vrijwilligers, gemeente én inwoners mee te doen met het programma. ’s Ochtends gaan we zoveel mogelijk in de wijken aan de slag, denk bijvoorbeeld aan stenen eruit, groen planten, afval opruimen, graffiti verwijderen of gebouwen vergroenen. ’s Middags is er voor iedereen een programma in de Lindenberg.

Na de zomer wordt er meer bekend gemaakt over aanmelding van acties en/of vrijwilligers en over het programma in de Lindenberg. Reserveer 11 oktober in ieder geval alvast in je agenda zodat we er op Groene Vrijdag samen voor zorgen dat de positieve energie van Green Capital behouden blijft. En Nijmegen weer een stukje groener wordt natuurlijk!