Nijmegen

EUROPEAN
GREEN CAPITAL
2018

HomeGrollenbroers

Heb jij ze al gespot? Nijmegen heeft drie groene gasten op bezoek: Ed, Gilbert en Cesar Grol. De drie broers reizen samen langs alle groene hoofdsteden van Europa. Ze begonnen in 2010 in de eerste duurzame hoofdstad: Stockholm. Via steden zoals Kopenhagen, Bristol, Ljubljana en Essen belandden zij in Nijmegen.

Groene routes
De gebroeders Grol ontdekten dat er speciale fiets- en wandelroutes zijn langs de groenste hotspots van Nijmegen. Het drietal ging op pad; de broers doen het liefst alles samen. Maar omdat er dit keer zoveel te zien was, besloten ze zich toch op te splitsen. Want hoe meer inspiratie ze hier kunnen opdoen, hoe meer kennis ze kunnen meenemen naar Oslo, de European Green Capital van 2019. En jij kunt ze ernaartoe brengen!

Winactie: (hot)spot de Grollen!
De komende tijd vind je de drie Grollen steeds op een andere duurzame hotspot in Nijmegen. Want Ed, Gilbert en Cesar willen er zoveel mogelijk bezoeken nu ze hier zijn! Misschien heb je er al een gezien bij jou in de wijk? Of tijdens het volgen van een groene route? Lees dan vooral even verder…

Reis jij in 2019 net als de broers naar Oslo, de European Green Capital die ons opvolgt? Wij geven een 7-daagse reis weg voor twee! Inclusief treinreis en overnachtingen. Wil jij kans maken kijk dan gauw hieronder hoe je dat aanpakt.

De winnaar van de hoofdprijs maken we voor het eind van het Green Capital-jaar bekend.

Acties op social
Alsof dat nog niet feestelijk genoeg is geven we de komende tijd meer prijzen weg! Houd daarvoor onze social media goed in de gaten. Tip: deel jouw selfie met Ed, Gilbert of Cesar op social media om onze aandacht te trekken. Vergeet daarbij niet de hashtag #grol024 te vermelden.

Wat moet je doen?
• Laat ons zien dat je de Grollen op minstens drie plekken hebt gespot. Dit doe je door een selfie te maken met de Grol én de locatie goed in beeld.
• Vul het formulier op deze pagina in en upload je foto’s.
• Ga vooral dóór met het zoeken naar de grollen! En maak op zoveel mogelijk duurzame hotspots selfies met Ed, Gilbert of Cesar. We zeggen niet dat je meer kans maakt als je meer foto’s uploadt. Maar het kan ook zeker geen kwaad…

Bekijk hier de groene routes en de duurzame locaties.

Like de Facebookpagina van Nijmegen European Green Capital om de Grollen te volgen op hun ontdekkingstocht. We geven regelmatig hints over de locaties van de broers.

Grollen gespot?
DOE MEE!

Prijsvraagformulier

  • Je selfie op social media gedeeld? Laat ons weten onder welke naam we je kunnen vinden!
  • Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandstypen: png, jpg.
    Per ongeluk de verkeerde foto toegevoegd? Je kunt een geüploade foto weer verwijderen door op het kruisje te klikken.

Social media stream