Deelautochallenge
16 tot en met 22 september

Deelautochallenge

HomeMobiliteitsweekDeelautochallenge

Vul het formulier in en meld je aan!

 • DEELAUTOCHALLENGE

  Wil je een week lang ervaren hoe fijn een elektrische auto rijdt én wil je jezelf uitdagen om gebruik te maken van een deelauto en daarbij vaker de fiets of de bus te pakken? Doe dan van 16 tot en met 22 september mee aan de deelautochallenge. Geef je op met een groepje van 4 tot 6 buurtgenoten. Deel een week lang een luxe elektrische auto, in combinatie met deelfietsen en probeerkaartjes voor de bus. Om daadwerkelijk het effect van deelauto’s duidelijk te maken, vragen we een aantal deelnemers om die week de sleutels van hun eigen auto in te leveren

  De deelauto’s worden geplaatst in de drie Nijmeegse wijken met de meeste aanmeldingen.

  We plaatsen tijdens de mobiliteitsweek 15 elektrische deelauto’s in Nijmegen, uitgaande van vijf auto’s in drie verschillende wijken. Als we aanmeldingen van meerdere groepen uit één wijk krijgen, kunnen we de vijf auto’s dicht bij elkaar in de buurt plaatsen, zodat deelnemers ook van andere auto’s in de buurt gebruik kunnen maken als de auto die het dichtste bij staat al gereserveerd is. Deelnemers krijgen een online platform (app) ter beschikking waarmee de deelauto gereserveerd en geopend kan worden.

  Het aanbod aan elektrische auto’s zal bestaan uit BMW i3’s, Nissan Leafs en mogelijk andere modellen.

  Naast de elektrische auto’s worden ook deelfietsen aangeboden. Daarnaast krijgt ieder deelnemend huishouden vijf retourkaartjes voor de bus cadeau. Omdat de deelauto een mooie manier is om het aantal auto’s op straat en daarmee de parkeerdruk in de wijk te verminderen, vragen we aan de deelnemers om van twee a drie eigen auto’s (eerste of tweede auto) de sleutels in te leveren. Om het effect op de parkeerdruk duidelijk te maken, willen we deze auto’s gedurende deze week in een van onze parkeergarages parkeren.

  We bieden de deelfietsen en de probeerkaartjes voor de bus gratis aan. Voor het gebruik van de deelauto bieden we de eerste 100 km per deelnemer gratis aan, daarna wordt een regulier tarief voor de deelauto in rekening gebracht. Als het gebruik van een elektrische deelauto jullie bevalt, zal de deelautoaanbieder een interessant vervolgaanbod doen om definitief een deelauto in de buurt te plaatsen.

  Doe je mee? Daag jezelf en je buren uit en geef je op!

Inschrijven Deelautochallenge

 • Met hoeveel huishoudens wilt u deelnemen aan deze challenge?
 • Hoeveel auto’s overweegt u samen met uw buren in te leveren tijdens deze challenge? Het definitieve aantal volgt later in overleg met de gemeente Nijmegen.

Video Deelautochallenge Bekijk hier de video!