Waterstofchallenge
21 en 22 september

Waterstofchallenge

HomeMobiliteitsweekWaterstofchallenge

Vul het formulier in en meld je aan!

 • WATERSTOFCHALLENGE

  Gezocht: Gelderlanders die 24 uur op zero-emissie avontuur willen gaan!

  De waterstofchallenge zit vol. U kunt zich helaas niet meer opgeven

  Tijdens de Europese Mobiliteitsweek vragen we aandacht voor manieren om onze mobiliteit en ons transport schoner te maken. Een van de manieren waarop dit kan is door te gaan rijden op waterstof.

  Een waterstofauto is een elektrisch aangedreven auto die waterstof gebruikt om stroom te maken. De waterstof wordt in een brandstofcel met zuurstof (O2) uit de lucht omgezet in water (H2O) waarbij elektriciteit geproduceerd wordt die de elektromotor aandrijft. Het enige restproduct is waterdamp en warmte. Er ontstaan dus geen vervuilende uitlaatgassen.

  Op dit moment rijden er 40 waterstofauto’s in Nederland, en zijn er slechts 3 vulpunten waar je waterstof kunt tanken. Maar de ontwikkeling gaat snel met waterstof en niet alleen qua toepassingen in de mobiliteit. Kijk maar eens op www.opwegmetwaterstof.nl

  Nijmegen biedt tenminste 15 avonturiers de rit van hun leven aan. Met een team van 4 mensen ga je 24 uur in een waterstofauto door Europa rijden en zelf de mogelijkheden en uitdagingen verkennen.

  Teams starten op 21 september om 14.00 uur in Arnhem en komen 24 uur later aan in Nijmegen. Teams kunnen punten verdienen voor gereden kilometers, tankbeurten, bezochte speciale plekken en ook door het uitvoeren van verschillende opdrachten. Er wordt veel gereden, maar het is geen race – eerder een behendigheidsrit: welke team kiest de slimste route om de meeste punten te halen en laat zich niet vangen in een file?

  Deze 24 uurs waterstofchallenge wordt een fantastische ervaring waarin je de potentie van waterstof ontdekt, en ook dat er al veel meer mogelijk is dan je dacht. En samen met je teamgenoten kom je erachter dat je je eigen grenzen (ook van je denken) hebt verlegd.

  Geef je individueel of als duo op via onderstaand inschrijfformulier. De inschrijvers met de beste motivatie mogen meedoen. Doen!

Inschrijven Waterstofchallenge

 • Dit is optioneel en niet verplicht.